خانه تعاونگران خواستار تغییر تاریخ هفته تعاون شد.
دبیرکل خانه تعاونگران با ارسال نامه ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رئیس شورای فرهنگ عمومی خواستار تغییر تاریخ برگزاری هفته تعاون از شهریور ماه به تیر ماه شد.
در بخشی از این نامه آمده است: تعاونیها کسب و کارهای پایداری هستند که میتوانند در سطوح محلی، ملی و بینالمللی فعالیت کنند و از آنجا که مردمسالاری و مشارکت اجتماعی را نیز تقویت میکنند، بیش از ۱۵۰ سال است که در جهان ترویج می شوند. در ایران نیز با پیروزی انقلاب اسلامی فرهنگ تعاون، وحدت و همدلی در جامعه ترویج و ارزش های مبتنی بر همبستگی و مشارکت، اتحاد، اصول اخلاقی، صداقت و مسئولیت پذیری اجتماعی مورد توجه جدی قرار گرفت و در نتیجه فعالیت تعاونی ها نیز گسترش چشمگیری یافت.
در ادامه با اشاره به اینکه ، پس از تصویب قانون بخش تعاونی و تاسیس وزارت تعاون در سال ۱۳۷۰، سیزدهم شهریور به نام روز تعاون و سیزهم تا نوزدهم شهریور ماه هر سال با عنوان هفته تعاون نامگذاری شد آمده است: از دوم تا هشتم شهریور ماه هر سال به نام هفته دولت نامگذاری شده است، اما پوشش خبری و اطلاع رسانی برنامه های هفته دولت تا چندین روز پس از خاتمه آن در رسانه های جمعی اعم از نشریات، روزنامه ها، رادیو ، تلویزیون و ... ادامه دارد و عملا کلیه فعالیت های مربوط به آشنایی مردم با فعالیت ها، دستاوردها، اهداف و برنامه های بخش تعاونی و هفته تعاون را تحت الشعاع قرار داده و بسیار کم رنگ و بی اثر نموده و موجب دلسردی و نارضایتی فعالان بخش تعاونی شده است.
در نامه خانه تعاونگران به روز جهانی تعاون اشاره شده و آمده است که، از سال ۱۹۲۳ میلادی، اتحادیه بین المللی تعاون به منظور ایجاد فرصتی هر ساله جهت افزایش آگاهی مردم جهان نسبت به نهضت تعاون در دنیا، اولین شنبه ماه میلادی جولای را به عنوان روز جهانی تعاون نامگذاری نموده که در سال ۱۹۹۲ میلادی نیز به تایید مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسیده است و در همین راستا هر ساله برای انعکاس این رویداد موضوعاتی نظیر رویارویی با تغییرات آب و هوایی از طریق بنگاه های تعاونی، ایجاد صلح از طریق تعاونی ها، تعاونی ها و توسعه اشتغال، اصول و ارزش های تعاونی برای مسئولیت پذیری اجتماعی شرکت ها و .... در نظر گرفته می شود و همچنین تعاونی های سراسر دنیا و نیز مسئولین دولتی و سازمان ملل این روز را جشن می گیرند.
در ادامه، خانه تعاونگران برای رفع مشکل مذکور و رفع نگرانی های تعاونگران کشور خواستار طرح موضوع در شورای فرهنگی عمومی کشور و تغییر تاریخ هفته تعاون از شهریور ماه و همزمانی آن با روز جهانی تعاون از دهم تا شانزدهم تیر ماه شده است.
در بخشی از درخواست خانه تعاونگران ، ایجاد انگیزه و دلگرمی برای فعالان بخش تعاونی، پاسخگویی بهتر و مشخصتر مسئولین نسبت به بخش تعاونی، معطوف نمودن افکار عمومی به دستاوردها و توانمندی های بخش تعاونی در کشور، افزایش اثربخشی ترویج فرهنگ تعاون و کسب و کار گروهی در کشور، تبادل تجربه با تعاونی های سایر کشورها برای ارتقای مدیریت تعاونیها و گسترش تعاونیهای نسل جدید، ایجاد فرصت برای تعاونی ها جهت توسعه روابط تجاری با تعاونی ها در اقصی نقاط جهان، آشنایی موسسات و سازمان های منطقه ای و بین المللی با تعاونی های کشور، استفاده از ظرفیت های بین المللی برای تقویت تعاونی ها درکشور و برقراری و گسترش روابط بخش تعاونی ایران با شبکه گسترده تعاونی های جهان به عنوان مزایای تغییر تاریخ هفته تعاون ذکر شده است.
گفتنی است رونوشت این نامه جهت وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز ارسال شده است.
|